Tiden går fort när man har kul!

Nu fyller vi tre år!

Tiden går som bekant fort när man har roligt! Vi höll därför helt på att missa att det nu i mars är 3 år sedan Öresund Strategy & Design startade i sin nuvarande form. Ingen märkvärdig ålder för ett företag men vi tycker ändå att det är värt att uppmärksamma och fira, i alla fall för oss själva i dessa tider.

Det har varit en spännande, utmanande och inspirerande resa. 2017 bestämde jag mig för att det var dags att testa företagardrömmen. Jag tog ett djupt andetag och sade upp mig från ett fint jobb, som var skräddarsytt för min kompetens, i ett globalt börsnoterat miljöteknikföretag. Det var läskigt, spännande och lite vemodigt.

I mars 2018 gjorde jag min sista dag som anställd och rivstartade Öresund Strategy & Designs konsultverksamhet med flera uppdrag till ett industriföretag i Malmö. Samtidigt jobbade jag med att bygga upp ett nätverk med samarbetspartners, få igång marknadsföringen och göra oss synliga och attraktiva för presumtiva kunder. Fler uppdrag och nya kundföretag tillkom och första året gick långt över förväntan. Vi flyttade in hos Mindpark Coworking Space i Helsingborg där vi hade en designutställning och arrangerade både seminarium och workshops.

2019 fortsatte i samma anda. Fler roliga uppdrag hos intressanta kundföretag, två välbesökta workshops på temat Strategic Design & Innovation> under Skåne Innovation Week. Vi var med i en upphandling och blev antagna som affärsutvecklare hos företagsinkubatorn HighFive i Halmstad. Vi var på ett stort antal företagsbesök, nätverksträffar och seminarium för att träffa företag, prata design och hålla vår kunskap uppdaterad.

Hållbar utveckling och design är ett av våra kompetensområde som ligger oss varmt om hjärtat och under året gick jag kurser och utbildningar inom cirkulär design och biobaserade material för att hålla kunskapen relevant och uppdaterad.

2020 såg ut att bli ett bra år med ett stort antal uppdrag i pipe-linen. I mars blev det tvärstopp när coronapandemin kom. Stora kunder pausade projekt och permitterade sin personal. Dock hade vi några uppdrag som fortsatte och gjorde att det ändå fungerade. När sensommaren kom verkade den värsta chocken ha lagt sig och många företag satte igång sitt designarbete igen. Hösten innebar ett fullspäckat schema med roliga projekt åt både befintliga och nya kunder.

Under det mycket speciella coronaåret passade jag också på att vidareutbilda mig med 15 högskolepoäng Interaktionsdesign och 15 hp Trendspotting, framtid och scenariodesign. Det var mycket intressant och det känns viktigt för att kunna erbjuda våra kunder det bästa.

Nu ser vi fram emot 2021. Vi fortsätter leverera tjänster inom våra tre kompetensområden Design Thinking>, Design Doing> och Design Support>.

I maj ska vi arrangera ett digitalt seminarium under Southern Sweden Design Days, på temat Unleash the Potential!> Då tänker jag inspirera företag att se potentialen med industridesign för att öka sin konkurrenskraft, stärka sitt produkterbjudande och skapa affärsvärde. Anmäl dig om du tycker det låter intressant.

Och du, hör av dig om du är sugen på att ta en kaffe (virtuell just nu) och prata design! marie.nilsson@oresunddesing.se