Sommartider!

Designinspiration för sköna sommardagar!

Sommar och semester! Ett utmärkt tillfälle att vila, reflektera och samla inspiration. Vi har gjort det till en tradition att bjuda på designinspiration inför sommaren, så här är kommer några inspirerande tips. Vi passar också på att önska er en riktigt härlig sommar!

Och du, är du i Öresundsregionen och är sugen på en fika och lite designsnack? Bara hör av dig! marie.nilsson@oresunddesign.se

H22 City Expo i Helsingborg

H22 är en internationell stadsmässa i Helsingborg som pågår 30 maj till 3 juli 2022. Den bygger på traditionen från tidigare genomförda H55 år 1955 och H99 år 1999. Under H22 finns det en mängd olika typer av aktiviteter, seminarier, utställningar, workshops med mera. Här har jag listat några designrelaterade tips:

Parapeten – arkitektur, form, design

Under H22 är Parapeten och den karakteristiska H55-paviljongen navet i en kreativ mötesplats för arkitektur, form och design. Här finns en mängd utställningar och aktiviteter. Mer info >

Gör en resa i tiden och upptäck H55-utställningen – H55-utställningen i Helsingborg har haft stor betydelse för designens utveckling. Då, 1955, fanns en idé om att konstnärer och designers skulle ha ett nära samarbete med fabrikerna och produktionen av formgivna vardagsföremål av hög kvalitet tillgängliga för alla. I dagens utställning finns ett antal designklassiker som visades upp som nyheter 1955.
Stenströms, mode och hantverk sedan 1899 – Modeföretaget Stenströms Skjortfabrik, etablerat 1899 i Helsingborg, delar med sig av sin historia, med fokus på hållbarhet och kvalitet.
Woodlife Sweden, hållbart, innovativt och vackert – Utställningen visar med sina 40 svenska träprojekt hur arkitektur och design kan bidra till minskad klimatpåverkan och driva på utvecklingen mot en cirkulär, biobaserad ekonomi.

Nostalgisk design: Välkommen hem till 1972

Har du någon gång drömt om att få åka tillbaka i tiden? Under H22 har en lägenhet i stadsdelen Drottninghög inretts så som den kan ha sett ut 1972. Lägenheten är utrustad med tidsenliga tapeter, nybonat parkettgolv, ryamattor och en tv med två kanaler.

Också några andra tips:

Form/Design Center i Malmö

På Form/Design Center i centrala Malmö hittar du massor av inspiration inom arkitektur, design och konsthantverk. På programmet finns både fysiska utställningar och digitala föreläsningar. Dessutom finns här en fantastisk miljö, designbutik och café. Alltid värt ett besök!

Gå till Form/Design Center >

Plastens Hus i Perstorp

Visste du att den första plasten i Skandinavien tillverkades i Perstorp? På Plastens Hus finns en mängd plastföremål från olika tider, designade av välkända designers som Sigvard Bernadotte med flera. De har även temakvällar och studiecirklar. Väl värt ett nostalgiskt besök!

Gå till Plastens Hus >