Designinspiration i sommar

Upplev design runt Öresund!

Sommar och semester! Nu kan vi ta oss tid att uppleva design; se former, känna på ytor, utforska material, testa funktioner, få nya idéer… Här kommer några tips på ställen i Öresundsregionen där du kan inspireras. Vi passar också på att önska er en riktigt härlig sommar!

Öresundsregionen är dynamisk, nytänkande och kreativ och här är det lätt att trivas som designer. Inom några mils radie hittar du allt från de danska designikonerna till utforskande designexperiement, från design med den allra senaste spjutspetsteknologin till uråldriga designtekniker.

Och du, är du i trakten och är sugen på en fika och lite designsnack? Bara hör av dig! marie.nilsson@oresunddesign.se

Designmuseum Danmark i Köpenhamn

Nu får vi svenskar besöka Danmark igen! Det finns så mycket design att se i Köpenhamn. Varför inte besöka Designmuseum Danmark. Här finns både gamla samlingar och nyare utställningar. Speciellt inspirerande är avdelningen med möbel- och industridesign från 50-talet och framåt. Ikoniskt!

Gå till Designmuseum Danmark >

Form/Design Center i Malmö

På Form/Design Center i centrala Malmö hittar du massor av inspiration inom arkitektur, design och konsthantverk. På programmet finns både fysiska utställningar och digitala föreläsningar. Dessutom finns här en fantastisk miljö, designbutik och café. Alltid värt ett besök!

Gå till Form/Design Center >

Plastens Hus i Perstorp

Visste du att den första plasten i Skandinavien tillverkades i Perstorp? På Plastens Hus finns en mängd plastföremål från olika tider, designade av välkända designers som Sigvard Bernadotte med flera. De har även temakvällar och studiecirklar. Väl värt ett nostalgiskt besök!

Gå till Plastens Hus >

Southern Sweden Design Days 2021

I maj var det premiär för ett nytt internationellt designevenemang. Malmö fylldes fysiskt och digitalt av en mängd evenemang, utställningar, workshops, seminarier och vernissager. Allt digitalt material är fortfarande tillgängligt på evenemangets hemsida! Kolla in och låt dig inspireras!

Gå till Southern Sweden Design Days 2021 >